Meteen naar de inhoud

Onze pastorale werker

gerrybosGerry Bos-Kaptein
Gerry is pastor en leidt en coacht het team van pastorale ouderlingen, die samen de Pastorale Kerkenraad (PKR) vormen. Voor haar studie theologie koos zij pastoraat als specialisatie. Tot 2013 was Gerry verslaggever bij radio 1. Ook heeft ze als verpleegkundige gewerkt. Gerry is getrouwd en moeder van vier volwassen kinderen. Ze werkt 50% van haar tijd in Dronten Zuid, daarnaast is ze voor 20% kerkelijk werker in een NGK gemeente.

Wie door het leven overspoeld wordt, heeft nodig dat iemand uit de geloofsgemeenschap Gods liefde begrijpelijk en weer herkenbaar maakt. Er zijn zoveel situaties waarin je Jezus helemaal niet meer ziet of ervaart. Dan heb je mensen nodig die naar je luisteren, met je meelopen, met jou de bijbel weer tot leven brengen en met je bidden. Daar is de geloofsgemeenschap voor, om elkaar mee te nemen, onderweg naar het koninkrijk van God. Dat moeten gelovigen met elkaar ook leren. Er is vertrouwen voor nodig dat Gods Geest ook aan jou gegeven is en dat je daarmee zelf aan de slag kunt gaan.

Dat is het doel van haar pastorale taak: gelovigen die allemaal heling en verzoening nodig hebben aan elkaar verbinden. Zo kunnen ze samen sterk zijn als geheelde en nieuwe mensen om er voor de wereld te zijn. Want God heeft Jezus gestuurd om de hele wereld te redden. In een geloofsgemeenschap waar het voor jezelf goed toeven is, nodig je graag anderen uit. Doe mee!
Behoefte aan een gesprek? mail gerust pastorgerry@gkvdrontenzuid.nl of bel 06-20433802