Ga naar de inhoud

Vis Vitalis

“Vis Vitalis”

De gereformeerde hbo-studentenvereniging “Vis Vitalis”, ook wel kortweg, “De Vis” genoemd is de gereformeerde studentenvereniging van Dronten. De latijnse vertaling van Vis Vitalis is: “stuwende kracht”, of levendige kracht”. Een mooie naam voor een studentenvereniging. Voel je als een Vis tussen de Vissen bij Vis Vitalis! Het is een symbool van een vereniging waarbij iedereen zich als een Vis in het water kan voelen.

De vereniging bestaat uit ongeveer 25 studenten die een Hbo-opleiding volgen. Het grootste deel studeert aan de Christelijk Agrarische Hogeschool in Dronten. Ook zijn er een aantal studenten lid die in Dronten wonen, maar elders studeren. Samen willen zij, door middel van “De Vis”, een stukje verdieping aan hun studie geven. Er wordt 2 maal in de drie weken een Bijbelstudie gehouden. Deze worden voorbereid door de leden zelf. De 3e week wordt er een activiteit gepland. Hierbij kun je denken aan een avondje bowlen, zwemmen, spelletjes, paintball of lekker sporten! Na elke avond blijven we nog een poosje gezellig napraten op de Florijn 66, hét Vishuis.

Waarom je lid moet worden is simpel. Studeren is meer dan alleen met de neus in de boeken zitten. Een studentenvereniging is een mooie toevoeging aan je studie. En waarom Vis Vitalis? Omdat dit de leukste vereniging is die Bijbelstudies organiseert, samen sport, de banden met zusterverenigingen aanhaalt en aanvoelt als één grote vriendengroep!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk eens op www.visvitalis.nl of spreek eens iemand aan van “De Vis”!