Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief SCB-oktober 2020

In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief SCB, oktober 2020

  • uitstel kledinginzameling;
  • bestellen rookworsten.

Kledinginzameling

Helaas gaat de kledinginzameling dit najaar niet door zoals eerder vermeld. Als gevolg van de covid-19 pandemie en de noodzaak van de maatregelen, heeft het bestuur van de SCB besloten de kledinginzameling niet in de gebruikelijke week van dankdag te organiseren.

We hopen dat we volgend voorjaar alsnog de kledinginzameling kunnen organiseren. Ook hopen we dat u de kleding tot die tijd voor de bewoners van Aksza en Siloam wilt bewaren.

Waarom is de kleding van belang? De kleding is bestemd voor de kinderen van Aksza en de bejaarden van Siloam. Ook de medewerkers van zowel het kindertehuis als het bejaardentehuis putten uit de kledingvoorraad. De medewerkers moeten het doen met lage salarissen, wat op deze manier aangevuld wordt met gratis kleding. Kleding die overblijft wordt verkocht voor € 1,- per stuk. Dat is fijn voor de mensen in de regio die geen of weinig budget hebben voor kleding. Tegelijk is de opbrengst winst voor Aksza. Er is kleding nodig in alle soorten en maten en voor alle leeftijdsgroepen. Kleding moet schoon en heel zijn! Speciaal vragen we om schoenen voor de kinderen. Heeft u schoenen over, verkoop deze dan niet tweedehands, maar geef ze weg aan een kind dat in de winter graag met warme voeten naar school wil!

Kindertehuis

Hoe gaat het met de bewoners van Aksza? We ontvingen vorige week nog een brief. Het is een pittig jaar voor het christelijke kindertehuis. Het jaar begon al met wijzigingen in (lokale) wet- en regelgeving. Hierdoor zijn de inkomsten gedaald, terwijl de kosten per kind zijn gestegen. Helaas zijn de kosten structureel hoger dan de inkomsten. En door de corona pandemie is het sinds maart nog lastiger geworden. Als gevolg van alle stress hebben twee medewerkers afscheid genomen.

Hierdoor kwam er te veel neer op de overige medewerkers. Gelukkig zijn er weer twee nieuwe medewerkers gevonden en gaat het goed met hen. En nu is ook de tweede covid-19 golf uitgebroken. Ziekenhuizen kunnen het niet aan, scholen zijn weer dicht. De lessen voor de kinderen van het kindertehuis zijn online.

Ze schrijven ons: “Ondanks deze zorgen en moeilijkheden zijn we God nu dankbaar. Met uw maandelijkse hulp tot het einde van dit jaar kan Aksza het volhouden, want we hebben goed nieuws om het tekort te dekken. Een Hongaarse stichting heeft een eenmalige grote donatie toegezegd”.

Maar ook voor volgend jaar blijft uw hulp onverminderd noodzakelijk!

Rookworsten

De herfst is weer begonnen, de winter in aantocht!

Ook dit jaar kunt u weer heerlijke rookworsten kopen, de opbrengst is natuurlijk voor Roemenië!

De rookworsten worden geleverd door slagerij Mastenbroek uit Epe. Deze kwaliteit vindt u in de supermarkt niet! De rookworsten kunnen ingevroren worden, dus bestelt u zoveel u wilt. Zo kunt u de hele winter lang lekker genieten van heerlijke rookworsten. De rookworsten zijn volledig glutenvrij!

Dit jaar bestel ik uw worsten pas als het bedrag bij mij binnen is.

Het is dus niet mogelijk de worsten af te rekenen als u ze ophaalt.

U kunt kiezen:

  1. Fijne rookworsten: 5 voor € 13,50
  2. Grove rookworsten: 5 voor € 13,50
  3. Runder rookworsten: 5 voor € 17,50

Kip is er dit jaar niet bij.

Het rekeningnummer waarop u het bedrag kunt overmaken is NL08RABO03617.61.120
T.n.v. HC Tijssen ovv WA 2020 het aantal en nummer als hierboven is vermeld.

Om misverstanden te voorkomen, goed omschrijven wat u wenst

Ten slotte nog even dit. Houdt u niet van worst, jammer. Maar u kunt toch bijdragen aan de nood in het kinder- en bejaardentehuis. Er is een te kort aan mondkapjes, wegwerphandschoenen, wegwerp-washandjes en incontinentiemateriaal. Er staat een doos in de hal, waarin u uw bijdrage kunt deponeren.

Gezocht: schrijftalent!

Wij zijn nog op zoek naar een bestuurslid of ondersteuner die het leuk vindt om ons te helpen met alle communicatie uitingen: bijhouden van de website, schrijven van nieuwsbrieven, etc. Gaat schrijven je gemakkelijk af en heb je hart voor kinderen of ouderen in nood? Meld je dan nu aan via een van onze bestuursleden of ons emailadres!

Colofon

Steun Christenen Buitenland

p/a Marinus Postlaan 23

8264 PB Kampen

Telefoon: (038) 331 93 95

KvK nummer 05063257

Website: www.scbkampen.nl

Email: info@scbkampen.nl

 

Giften zijn welkom op:

bankrekeningnr.

NL98RABO0331257947

t.n.v. Stichting SCB

 

De bestuursleden zijn:

Tieno van der Velde

Greetje Gnodde

Giesanne Postema

Helen van Ingen

Cock Tijssen (Dronten)

Liesbeth Kramer (Tiel)