Ga naar de inhoud

Alpha Cursus Dronten, september 2015.*

Alpha-1Waarom ben ik hier? Is dit alles? Is er meer? Bestaat God echt? En zo ja: Wie is Hij dan? Kan ik Hem leren kennen? Wil Hij mij wel kennen? Veel mensen leven met deze vragen. Misschien heb jij die zelf ook. Het goede nieuws is dat de bijbel op veel van die vragen een duidelijk antwoord heeft. Ja! Hij leeft. Hij is echt. Hij kent jou ook. En jij mag Hem leren kennen!

Hierover gaat het in de Alphacursus, in een samenwerkingsverband van verschillende kerken in Dronten.

De Alphacursus is een ABC cursus van 10 avonden over het christelijke geloof met heldere thema’s.

Voor wie is deze cursus bedoeld? Alpha is nadrukkelijk ontworpen voor zoekers in het geloof. Voor hen die nog nooit een kerk van binnen gezien hebben en geen christelijke achtergrond hebben, maar ook voor diegene die al wel jaren gaat, zelfs ‘dicht bij het vuur heeft gezeten’ maar nooit echt warm is geworden; en voor hen die opnieuw zoeken naar de basis van hun geloof. Ook juist voor die vriend of buurman die je altijd al eens hebt willen uitnodigen om meer over God, Jezus, de Heilige Geest en andere zaken die met het geloof te maken hebben kennis te laten maken. Of geef je samen op om zo een vriendschap op te bouwen, geloofsgroei te ervaren.

Start van de cursus: in september 2015, eenmaal in de 14 dagen op een woensdagavond. Meer informatie volgt.
Voor vragen, of inschrijving, mailen naar alpha.in.dronten@gmail.com.

Locatie. De cursus wordt op een neutrale locatie gegeven. Elke avond beginnen we met een korte maaltijd. We behandelen een onderwerp en praten daar in groepjes over door. We geven aan iedereen de ruimte om die kennismaking aan te gaan! Midden in de cursus is er een miniweekend van vrijdagavond tot zaterdagavond

Kosten Een kleine bijdrage voor de onkosten is gevraagd (€ 25,- per deelnemer voor 10 avonden totaal). Geef je dus vooral nu alvast op!

Hulp. We zoeken nog mensen die ons willen helpen om deze avonden mogelijk te maken. Een helpende hand (als kok, als gespreksleider, als gastheer/-vrouw enz.) is welkom. Ook als je niet zelf aan (alle) avonden meedoet. Opgeven als vrijwilliger? Graag! Dit kan ook via alpha.in.dronten@gmail.com.